IMG 9987

Τι είναι το Κωνσταντινάτο;

 

Τι είναι το Κωνσταντινάτο; Kάτι περισσότερο από φυλαχτό!

 

Το Kωνσταντινάτο είναι φυλαχτό, κειμήλιο σε κάποιες περιοχές αλλά και ένα από τα πιο παλιά κοσμήματα σύμφωνα με την ελληνική παράδοση. Ένα κόσμημα που μας προστατεύει από τη βασκανία και το κακό μάτι αλλά μας φέρνει και καλή τύχη σε πολύ σημαντικές στιγμές της ζωής μας.

Δείτε εδώ τα Κωνσταντινάτα Skevis Jewels 

Τα Κωνσταντινάτα είναι κυρίως χρυσά νομίσματα στα οποία είναι χαραγμένοι, ο αυτοκράτορας Μέγας Κωνσταντίνος και η μητέρα του Αγία Ελένη και ο Τίμιος Σταυρός ενδιάμεσα. Έχουν τις ρίζες τους στην βυζαντινή περίοδο και φοριούνται μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, όταν η Αγία Ελένη βρήκε τον Τίμιο Σταυρό, τον έκοψε στα δύο, άφησε ένα τμήμα του στα Ιεροσόλυμα και μετέφερε το άλλο στην Κωνσταντινούπολη. Τα πριονίδια που έπεσαν από τον τεμαχισμό, αναμείχθηκαν με άλλα πολύτιμα μέταλλα και από την τελική ένωση δημιουργήθηκαν τα Κωνσταντινάτα.

Δείτε εδώ τα Κωνσταντινάτα Skevis Jewels 

Η παράδοση των συγκεκριμένων φυλαχτών αναπτύχθηκε κυρίως κατά την βυζαντινή περίοδο, με τους γονείς ή συγγενείς να τα δωρίζουν στα βρέφη για καλοτυχία. Ήταν το κύριο φυλαχτό πριν αντικατασταθεί από τον βαπτιστικό σταυρό. Εκτός από τα βρέφη τα φορούσαν και οι έγκυες μητέρες με σκοπό να έχουν έναν ομαλό τοκετό.

ΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Στις μέρες μας τα Kωνσταντινάτα φοριούνται από άντρες, γυναίκες και παιδιά. Τα προσφέρουμε ως δώρα σε βαφτίσεις ή γεννήσεις παιδιών , αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες ως φυλαχτά. Ακόμη τα φοράμε στο λαιμό ή το χέρι, μόνα τους ή σε συνδυασμό με κάποιο άλλο κόσμημα. Στα βρέφη συνήθως προσφέρονται με μία χρυσή  και ένα ματάκι. Κατασκευάζονται από διάφορα υλικά, όπως είναι ο χρυσός και το ατσάλι, σε χρυσό, ροζ χρυσό ή ασημί χρώμα.

Οι επιλογές σε σχέδια ποικίλουν.

Κωνσταντινάτα Skevis Jewels 

Το αυθεντικό κωνσταντινάτο είναι σε σχήμα φλουριού, αλλά στην αγορά άνετα θα βρείτε σε τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα. Εκτός από την κλασική τους μορφή με τον Μέγα Κωνσταντίνο και την Αγία Ελένη, θα βρείτε κωσταντινάτα μόνο με τον Τίμιο Σταυρό ή με την Παναγία.

Εμείς βρήκαμε τις πιο ωραίες προτάσεις για Κωνσταντινάτα στο κατάστημα μας Κωνσταντινάτα Skevis Jewels και σας τις παρουσιάζουμε!

IMG 9995      IMG 3820 IMG 0372

 

IMG 1288

Δείτε περισσότερα

Κωνσταντινάτα Skevis Jewels 

 

 

Αποκτήστε και εσείς σήμερα το δικό σας χειροποίητο κωνσταντινάτο!

 

 

Καλάθι
Μετάβαση στο περιεχόμενο